• Ralitsa Stoycheva

Аз съм Новодомец!

Актуализирано: 3 май 2020

ГЛАВА 1


Здравей!


Обръщам се както към теб читателю, така и към себе си в моя online дневник, в който да разкажа за себе си, като продължение на основната информация от сайта; да споделя раждането, развитието и осъществяването на начинанието, в което се впуснах, а именно: “Аз съм новодомец!”.


Избрах тази тема за първи пост в моя блог, защото всичко представено в сайта придоби съдържание и форма именно с това.


Относно мен : Винаги съм се интересувала как на практика се случват нещата, какъв е механизмът за постигане на единство и баланс. Винаги съм била в търсене на красотата, нейната проява и приложение около нас. Прекланям се пред човешкия гений и дързост. Това са трите основни възгледа, които ме определят...., като творец. Защото творецът е създател, дръзнал да представи своето виждане за красотата. Приятно ми е да се запознаем :)!


Както се случва винаги в живота, с времето нещата избледняват и се забравят. За да съхраня спомена жив, както и практическото осъществяване на целия процес на създаване на дом, убежище, храм за тялото и душата от първо лице, реших да разкажа моята история.


Идеята


Преди около година изпитах силна нужда да създам МОЕТО МЯСТО – роди се идеята. Решения взимам бързо /макар, че си давам сметка, пероцесът на узряване на тази идея е бил продължителен/, действам последователно и след краткотрайно проучване /по-малко от месец/ го намерих – судио в новостроящ се затворен комплекс “Модера Резидънс”. Смятам, че нещата които харесваме, те откриват нас, а не ние тях. И затова намях нужда от продължително и изтощително претърсване на пазара за недвижими имоти, сравняване на цени, плюсове, минуси и т.н.


Принос към конкретната реализация имаше и наскоро придобитата професионална квалификация – интериорен дизайнер – хоби, подплатено със знания и умения. Т.е. моето студио да бъде моето място за експерименти, търсения, реализация на идеи, изобщо убежището, в което да се изгубия и намеря.


.... следва продължение.


ПС. Истина е обаче, че не съм толкова спонтанна. По-скоро съм последователна. Занимавам се отдавна със сградостроителство, архитектура и дизайн. Естественото продължение на това беше и дъщеря ми да се насочи към това кариерно развитие - архитектурата. И така, вече сме екип.


84 преглеждания1 коментар

Последни публикации

Виж всички