• Ralitsa Stoycheva

ПРОГЛЕЖДАНЕ

Актуализирано: 1 янр 2020

" Да обичаш красотата е вкус. Да създаваш красота е изкуство."

Ралф Емерсън


Внезапно нещо започва да ме привлича. Провокирало е сетивата ми. Изведнъж в мен възникват някакви нови желания, стремежи към нещо... Виждам, че нещото ме интригува и ме тласка нанякъде. Във всеки от нас има духовен ген - навита спирала, която през цялото време се развива. Различни, неочаквани и необичайни са конкретните причини, които пораждат интереса и желанията. Възниква внезапно в мен, след това се появява следващото … Така се ражда вдъхновението, като все едно си прогледнал внезапно ... Да можеш да виждаш е голямо богатство! ... и това определя моите стремежи, които ме тласкат към съзнателно развитие на моите свободни желания за създаване на творби – като зачатие и раждане на рожба – с много любов, отдаденост, желание да види бял свят като мое продължения и форма на изказ. Когато напълно се намеря в моите свободни желания, тогава се чувствам в абсолютен комфорт, който ме доближава до моята форма на съвършенство. Твореца в мен е сила, която ми въздейства, принуждавайки ме да дам израз на представите ми за красота. Върху всички въздейства една и съща сила, само че във всеки от нас съществуват различни дадености и затова всеки се намира в полето на тази сила, но я възприема по-съвършено различен начин.

Около нас е природата. Вътре в нас също е природата.

.... Да рисувам върху коприна... Едно истинско емоционално изживяване, разказ с неочакван край, еманация на творческата изява. Естествен материал, който поема приятелски багрите и ги превръща в многообразна палитра от самородни форми и изживявания, понесено от ефирната тъкан на коприната.

Варна..., началото на август и началото на панаира на занаятите в морската градина. Една разходка между сергиите на различните артисти. Много от нещата са наистина интересни, красиви, артистични... и изведнъж един бял ефирен шал, тип пончо с някаква рисунка на него, леко повят от полъха на вятъра привлича вниманието ми. О колко нежно, красиво, уникално! И това беше то – любов от пръв поглед.


“ Да твориш, означава да живееш два пъти. Да твориш, означава да бъдеш.”


Първата стъпка е да последваш сърцето ... Наистина е забавно!


55 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички